Noul Coronavirus poate fi tratat cu Schweppes?

Hired Digital/ martie 19, 2020/ Articole

Schweppes contra coronavirus
Schweppes contra coronavirus?

În ziua de azi toate discuțiile se învârt în jurul noului Coronavirus iar evoluția epidemiei este urmărită de întregul mapamond. Nu este de mirare că termenul „coronavirus” este deosebit de popular în căutarile pe motoarele de căutare iar pe Google se înregistrează o creștere fulminantă a întrebărilor legate de epidemie. Printre aceste căutări putem observa asociații surprinzătoare precum „schweppes coronavirus”. Această căutare este a treia solicitare asociată cu coronavirus și a înregistrat un salt de 1.700% pe 27 februarie. Singura căutare care a înregistrat un salt mai mare a fost „papa coronavirus” după ce Papa Francisc și-a anulat participarea la activitățile oficiale ca urmare a unei „ușoare indispoziții”.

Care este motivul?
Schweppes este o băutură răcoritoare promovată ca având calități „tonice” deoarece conține chinină, o substanță cu gust amărui extrasă din coaja unui arbust tropical numit „cinchona”. Chinina, care a fost folosită mult timp în tratamentul malariei, este prezentă în doze foarte mici în băutură, în proporții care practic nu au nicio legătură cu cele utilizate în scop terapeutic.

Clorochina este o moleculă creată în urmă cu 70 de ani pentru a înlocui chinina în tratamentul malariei și este de fapt o versiune artificială a acesteia. Clorochina, dealtfel un medicament destul de banal și care poate fi produs în cantități mari cu costuri reduse. A fost menționată în știrile din ultima vreme din cauza posibilelor sale efecte benefice pentru tratarea noului coronavirus.

itgstore.ro%20

Potrivit Profesorului Marc Van Ranst de la Katholieke Universiteit Leuven (Belgia) care a studiat în laborator utilizarea clorochinei pentru tratamentul conavirusului SARS aceasta „este un antiviral și un imunosupresor, poate reduce reacția organismului nostru la boală”,

Recent clorochina a fost adusă în atenția opiniei publice de rezultatele unui test clinic efectuat în mai multe spitale din China (în Wuhan – epicentrul epidemiei, Beijing și Shanghai) pentru a măsura „eficacitatea clorochinei în tratarea pneumoniilor asociate Covid-19”, studiu clinic efectuat de trei cercetători chinezi și publicat online în 19 februarie în revista BioScience Trends. „Rezultatele obținute până în prezent asupra a peste 100 de pacienți au demonstrat că clorochina este mai eficienta decât tratamentul primit de un grup comparativ pentru a stopa evoluția pneumoniei, pentru ca pacientul să redevină negativ la virus și pentru a scurta durata bolii”, afirmau cercetătorii chinezi, Jianjun Gao, Zhenxue Tian și Xu Yang, de la universitatea din Qingdao și de la spitalul din Qingdao.

Se pare că lumea medicală a început să ia în serios acest medicament pentru tratamentul noului Coronavirus, acesta fiind folosit și de specialiștii de la Institutul „Matei Balș” pentru tratarea cazurilor de gravitate medie și ridicată.

Mai mult, chiar Preșdintele Donald Trump a ținut să declare că FDA (Food and Drug Administration) a aprobat utilizarea acestui medicament împotriva noului coronavirus.

Ce rezultate a putea avea tratamentul cu Schweppes împotiva temutului virus este greu de spus, dar asta nu ne poate împiedica să ne „tratăm” din când în când cu un gin tonic. 🙂

vegis.ro%20
Share this Post